Redenen om Curaçao te bezoeken

Velen noemen de eilandengroep voor de kust van Venezuela – Aruba, Bonaire en Curaçao – de “ABC-eilanden”. Maar vaak overschaduwen Aruba en Bonaire de “C”, Curaçao. Niemand weet zeker hoe dit merkwaardige eiland aan zijn naam is gekomen, maar één theorie is dat de naam afkomstig is van het Portugese woord dat “hart” betekent, omdat het eiland in de 17e eeuw het centrum van de handel was. Hoewel de naam is blijven hangen, is Portugees slechts één van de talen die je op Curaçao zult horen – Papiaments, Nederlands, Engels en Spaans zijn de andere.

Zodra mijn vliegtuig over het droge, vlakke land begon te dalen, kon ik zien dat Curaçao niet een typisch Caribisch eiland is. En dat is slechts één van de negen redenen om dit bruisende eiland te bezoeken. Bon bini voor dit verborgen juweeltje.

# 1: Het is niet uw typische Caribische eiland

Uitzicht op kleurrijke huizen op caraïbisch eiland

Hoewel de geschiedenis van Curaçao veel verschillende Europese invloeden kent, maakt het eiland al sinds de kolonisatie door de Nederlanders deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. U merkt het al voordat u het vliegveld verlaat: Blauw en wit porseleinen servies en heerlijke Nederlandse snacks worden overal op het eiland als souvenir verkocht, en de hoofdstad Willemstad laat herkenbare Nederlandse architectuur zien van gambrel daken en gebogen dakranden.

Curacao heeft een bevolking van 160.000 en moderne infrastructuur, waaronder de hoogste brug in het Caribisch gebied. Scheepsreparatie, niet het toerisme, is de grootste industrie op het eiland. Naast Nederlands spreken veel eilandbewoners Papiamentu, Spaans, Engels en Portugees.

Veel eilandbewoners maken gebruik van hun Europees paspoort en reizen door heel Europa en gaan naar de universiteit in Nederland als dat kan. U zult ook veel Nederlanders zien die op het eiland werken, wonen of op vakantie zijn.

Net als andere Caribische eilanden heeft Curaçao een mega pier voor cruiseschepen, maar u zult niet overal het gevoel hebben dat u in Disneyland bent. De pier grenst aan het historische Rif Fort, wat cruisegangers een gemakkelijke optie biedt om de geschiedenis van Curaçao te ervaren.

#2: Het eiland is één groot feest

Elke avond van de week en elk moment van het jaar is er wel een soort uitgaansleven te vinden op Curaçao. Het nachtleven is een van de beste dingen om te doen op Curaçao, met jaarlijkse festivals zoals Carnaval en Koningsdag die tot de grootste en leukste behoren.

Muziekfestivals komen regelmatig naar het eiland, en veel van de stranden veranderen ‘s nachts in populaire bars en clubs met DJ-sets en live muziek. Er zijn ook tal van lounges en rustige bars, vooral in de trendy wijk Pietermaai.

#3: Het is al decennia lang een ‘Trendy Foodie City’

Foodtrucks of truk di pan, wat broodtrucks betekent, zijn al meer dan 30 jaar op het eiland te vinden. Ze serveren vlees en frietjes gesmoord in pindasaus en trekken veel locals aan na een avondje uit in de stad. U vindt hier typisch Caribische gerechten met veel tapas stijl restaurants met zeevruchten. Mijn favoriete lokale gerecht om te proberen was arepa di pampuna of pompoenpannenkoeken. Pompoenen worden het hele jaar door op het eiland geteeld en arepa’s worden meestal als snack gegeten.

#4: Elk type reiziger zal het leuk vinden

Cruisereizigers, gezinnen van alle leeftijden, duikers, avontuurlijke reizigers, stelletjes en vriendengroepen vinden allemaal wel iets te doen op Curaçao, en het aanbod aan accommodaties varieert van vijfsterrenresorts tot hostels.

Er is voor elk wat wils met activiteiten van lekker eten tot winkelen tot straatfeesten en beachclubs. En met meer dan 40 stranden op het eiland is het geen probleem om uw eigen paradijs te vinden.

Tip: https://huurauto-curacao.com/

#5: Het is een paradijs voor duikers

Met veel scheepswrakken in de oceaan, zijn duiken en snorkelen enkele van de meest populaire dingen om te doen op Curaçao. Of je nu een beginnende duiker bent of een open water certificaat hebt, je zult een duiklocatie vinden die perfect is voor jouw niveau. Het Tugboat scheepswrak en duiklocatie ligt slechts vijf meter onder de zeespiegel en is zowel als duiker als snorkelaar te doen; je kunt hier ook een wandduik maken en een onderwater rotswand verkennen. Andere top duikstekken zijn Car Pile, Superior Producer, Hell’s Corner, Mushroom Forest, en Blue Room. De plaatselijke bevolking geeft de voorkeur aan Director’s Bay en Watamula.

Onder water zie je zeeschildpadden, adelaarsroggen, haaien, palingen, koraalduivels en vissoorten die uniek zijn voor Curacao, zoals de geelgevlekte zandgrondel en de gevlekte viervinvis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *