Het Gardameer: vakantiebestemming die je zeker eens gezien moet hebben

27vakantiedagen

Het Gardameer is al sinds jaar en dag een bijzonder populaire trekpleister voor toeristen uit vele Europese landen, waaronder ook Nederland. Vooral in het hoogseizoen kan het soms zelfs moeilijk zijn om nog een kamer, een kampeerplek of een accommodatie te boeken rond het Gardameer. Het kan dan ook niet anders of dit is inderdaad een bestemming die enorm veel te bieden heeft. Lees je de volgende alinea, dan ben jij daar vast ook van overtuigd. Lees vervolgens nog even door om te weten wat de beste periode is om het Gardameer te bezoeken.

Wat moet je zeker doen en zien als je bij het Gardameer vertoeft?

De omgeving rond het Gardameer is sowieso al zeer de moeite waard. Dit komt bijvoorbeeld door het onregelmatige maar bij vlagen ook wonderschone landschap dat hier heerst. Hoogteverschillen zijn er volop, dus er zijn legio indrukwekkende uitzichtpunten te vinden rond het meer. Verder zijn er aan het Gardameer vele aantrekkelijke plaatsjes gelegen. De plaatsen Limone sul Garda, Malcésine, Peschiera del Garda en Lazise spreken misschien nog wel het meest tot de verbeelding. Hiernaast zijn er aan het meer diverse fraaie kiezelstranden en ook zeer comfortabele zandstranden te vinden. 

27vakantiedagen

Wanneer naar het Gardameer afreizen?

Het klimaat in het gebied waar het Gardameer ligt is in de zomer zeer comfortabel. De maximumtemperaturen liggen bijna altijd tussen de 25 en de 30 graden, waarbij aangetekend moet worden dat er meestal een koele meerbries van het meer waar te nemen is. Ook in het voorjaar en het (vroege) najaar is het klimaattechnisch gezien nog goed toeven. Dit biedt dus extra mogelijkheden als je de drukte van het hoogseizoen wilt ontlopen. In de winter kunnen de temperaturen echter fors dalen, zodanig dat wintersport hier tot de mogelijkheden behoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *